​Андрій Клочко, Ірина Коляденко, Олександр Санченко.

 

Привітати її прибули народні депутати Андрій Клочко, Олександр Санченко, Олександр Горобець, а також народний депутат та олімпійський чемпіон Жан Беленюк.

Сертифікат на 100 тисяч гривень, подяку за внесок у розвиток спорту України та популяризацію Ірпеня на світовій арені та здобуття бронзової медалі на Олімпійських іграх у Токіо-2020 Ірині Коляденко вручив ірпінський міський голова Олександр Маркушин. А сертифікат на квартиру вручив керівник підприємств «Відважних» та «Молодість» Володимир Співак. Заслужений тренер України Володимир Яременко, без якого неможлива була б перемога пані Ірини, також отримав сертифікат на 100 тисяч гривень.

Вітаючи бронзову призерку, О. Маркушин зауважив, що напередодні сталася безпрецедентна подія — Ірина Коляденко відмовилася від квартири на користь свого тренера. «Звісно, міська рада не могла стояти осторонь і ми дали ще одну квартиру — нашій медалістці», — наголосив він, пообіцявши, що влада й надалі підтримуватиме призерку та допомагатиме їй готуватися до нової олімпіади у Франції. Крім того, міський голова повідомив, що на наступну сесію міськради буде винесено питання про присвоєння І. Коляденко звання почесного громадянина міста Ірпеня.

Народний депутат Андрій Клочко подякував громаді та міському голові за підтримку Ірини та її тренера. «У кожному з вас живе людина», — наголосив він.

Крім того, народний депутат повідомив, що в Ірпені під егідою Президента буде споруджено льодову арену. «Цей проект стане пілотним і далі тиражуватиметься по всій країні», — зауважив він, додавши, що місцева влада вже проголосувала за виділення коштів на проектно-кошторисну документацію.

«Зважаючи на той великий потенціал вашої молоді та малечі, ще багато чого потрібно зробити в громаді. Але я впевнений, що завдяки Ірині Коляденко та Володимиру Яременку, які зможуть і далі нести спорт у маси, у нас буде здорова нація. Що Ірпінь, як і раніше, зможе стати саме тією столицею Київської області, де народжуватимуться нові чемпіони», — сказав А. Клочко.

«Ірпінь — це спортивне місто. І продемонстрований на Олімпіаді результат учергове це підтверджує. Адже Ірина була єдиною представницею Ірпеня на Олімпійських іграх і виборола медаль. Тобто результат стовідсотковий», — зауважив народний депутат та володар золотої олімпійської медалі Жан Беленюк, додавши, що через травму коліна нагорода Ірині Коляденко дісталася непросто. «Маючи справді сталевий характер, вона показала себе і здобула важливу для боротьби та всієї країни медаль», — сказав він, назвавши безпрецедентним той випадок, коли спортсменка дарує тренеру подаровану їй квартиру. «Шана їй, шана місту, яке не стало осторонь цієї ситуації і додатково надало ще одну квартиру», — наголосив Ж. Беленюк та висловив сподівання, що ця медаль стане додатковим поштовхом для того, щоб спорт як в Ірпені, так і загалом у країні розвивався, будувалися нові зали, нові льодові арени, спортивні зали боротьби, манежі і палаци, для того, щоб наші спортсмени мали всі умови для популяризації спорту та демонстрували найвищі результати на світових змаганнях.

До слова, Жану Беленюку також оголосили подяку за вагомий внесок у розвиток спорту України та здобуття золотої медалі на Олімпійських іграх у Токіо-2020.

Довідково

Голова Київської ОДА Василь Володін вручив бронзовій призерці Олімпіади-2020 борчині Ірині Коляденко ключі від однокімнатної квартири площею 41 кв. м у місті Ірпені. Наступного ж дня спортсменка повідомила в соцмережах, що вирішила подарувати квартиру своєму тренеру Володимиру Яременку, внесок якого в її олімпійську медаль вважає головним.

Фото sluga-narodu.com