Про це в ефірі телеканалу «Інтер» заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

«Те, що залежатиме від парламенту для захисту національних інтересів та національної безпеки, — і я, і всі народні депутати долучимося до цього процесу в разі необхідності», — наголосив він.

За словами Дмитра Разумкова, Верховна Рада веде постійні переговори на міжпарламентському рівні з конгресменами США та колегами з Європейського Союзу щодо протидії «Північному потоку-2».

«Під час Кримської платформи ми мали такі дискусії із парламентаріями з інших держав та представниками міжнародних організацій. Тому що це питання національної безпеки не лише для України, а й для Європи також», — наголосив Голова Верховної Ради.

Голова Верховної Ради України вважає неприйнятним безпідставне звинувачення народних депутатів у корупції.

Ще Дмитро Разумков заявив, що готовий надати трибуну парламенту для оприлюднення фактів впливу олігархів на законодавчу владу.

«Якщо є такий тиск, я готовий надати для цього трибуну Верховної Ради, щоб чітко показати, на кого він здійснюється. Однак, якщо такого не відбудеться, то, можливо, доведеться вибачатися і перед народними депутатами, і перед парламентом», — заявив він.

Голова Верховної Ради закликав, у разі наявності фактів корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, звертатися з відповідною інформацією до правоохоронних органів. «Йти шляхом домислів або якихось безпідставних звинувачень — це точно не мій формат роботи», — підкреслив Дмитро Разумков.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.