У багатьох містах і селах країни минулими вихідними відбулися заходи з вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Так, інсталяцію «Життя, віддані за Україну!» зі 188 військових шоломів і соняхів створили на Луганщині (на знімку вгорі). Саме стільки мешканців області загинуло під час проведення АТО/ООС. Її встановили у Сєвєродонецьку біля пам’ятника генерал-майору Олександру Радієвському.

«188 кращих синів і доньок Луганщини віддали життя за нашу незалежність, за нашу свободу, за мир. Ми повинні зробити усе можливе, щоб, коли закінчиться війна, з сумом, а не з соромом могли подивитись у вічі батькам, дітям і дружинам загиблих наших воїнів. Будемо їх пам’ятати!» — наголосив голова ОДА Сергій Гайдай.

А у сєверодонецькій ЗОШ № 10 відкрили меморіальну дошку випускнику цього закладу Сергію Левченку. Він загинув у бою під Кримським 26 серпня 2018 року. Сергій Гайдай подякував батькам за сина-героя та запевнив удову, що у будь-який час та з будь-яких питань вона може звертатися до нього особисто.

«Дуже боляче, що молодша донечка ніколи не бачила свого татка, який загинув ще до її народження. Тому наш обов’язок зробити так, щоб не було соромно дивитись їй у вічі», — зазначив Сергій Гайдай.

Фото прес-служби Луганської облдержадміністрації.