Депутат Рівненської обласної ради Андрій Пехотін (на знімку), який презентує фракцію «За майбутнє», на сесії облради 19 серпня запропонував колегам-депутатам долучитися до створення депутатської групи «Міжфракційне депутатське об’єднання «За духовність, моральність та сімейні цінності в Рівненській області». При цьому він керувався статтями 25 і 26 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

— У наш час розгулу вседозволеності, втрати старих, непридатних для життя орієнтирів і тимчасового духовного бездоріжжя важко переоцінити значення ціннісних орієнтацій як умови розвитку особистості, здатної до самостійного і відповідального вибору. Стає цілком очевидною нагальна необхідність створити нову систему цінностей, яка б слугувала орієнтиром у вихованні молодого покоління та громадян. Така система загалом і кожен її структурний компонент зокрема мають становити одне ціле, в якому об’єднавчим началом є духовність людини, — аргументував свою пропозицію Андрій Пехотін. — Пропоную, взявши за основу християнство як органічну для нашого народу світоглядну і морально-етичну платформу, побудувати модель суспільного, культурного і соціально-економічного розвитку Рівненщини, використавши демократичні цінності так, щоб вони узгоджувалися з цінностями християнськими.

Під заявою про створення такого міжфракційного депутатського об’єднання вже підписалися одинадцять депутатів. Збір підписів триває.

Рівне.

Фото надано автором.