Сюди прийдуть по знання понад шістдесят тисяч учнів, більш як шість тисяч із них сядуть за парти вперше. Усі школи мають паспорти готовності і до початку навчального року, і до нового опалювального сезону. Поставлено завдання забезпечити на 80 відсотків вакцинацію викладачів: на сьогодні щеплено більш як половину від цього показника. Для зручності вчителів вакцинуватися можна буде і в школах, і в центрах вакцинації.

«Важливим завданням є створення для наших учнів безпечної та комфортної школи, вільної від насильства, булінгу. Працюємо й над поліпшенням якості харчування», — додає директор департаменту освіти і науки міськради Тетяна Кріпак.

Актуальним залишається впровадження в школах новітніх інформаційних технологій. Серед лідерів — криворізький Покровський ліцей і 109-та гімназія. «Кожен наш учень має доступ до гугл-сервісів і до сервісів «Майкрософт» у корпоративному обсязі, передбаченому для навчальних закладів», — зазначає директор гімназії Сергій Кислов. А директор ліцею Іван Качалов вважає важливим моментом року перемогу в конкурсі «Громадський бюджет», завдяки якому заклад одержав чотири інтерактивні панелі.