«На порядку денному візиту — зустріч лідерів двох країн у форматі віч-на-віч та в розширеному складі делегацій. Також відбудеться низка важливих зустрічей Президента України з американськими високопосадовцями. Як планується, представники України та США підпишуть низку документів. Програма візиту розрахована на декілька днів і охопить низку міст на Східному та Західному узбережжях США», — повідомив Офіс Президента.

Президент України прибув у США на чолі великої делегації, тож перемовини відбуватимуться на кількох рівнях, і серед планованих для обговорення тем, в тому числі співпраця в енергетичній безпеці, реформи в боротьбі з корупцією, продовження та пожвавлення економічних і торгівельних відносин між країнами тощо. У понеділок уже відбулися переговори Торгівельної представниці США Кетерін Тай з міністром економіки України Олексієм Любченком. Торгівельна представниця США наголосила на питаннях прозорості, прогнозованості та підзвітності в економіці Україні. «Ці зусилля зміцнять довіру до українського уряду та створять середовище, що дозволить торгівлі процвітати», — заявила Кетерін Тай під час зустрічі у США із главою Мінекономіки України, повідомив «Голос Америки», посилаючись на Білий дім.

«Чудова зустріч з першим заступником Прем’єр-міністра України Любченком, щоб обговорити, як посилити наші торговельні відносини», — написала Кетерін Тай у Твіттері.

У свою чергу Олексій Любченко зазначив, що Україна і США мають спільний пріоритет у розвитку торгової політики — щоб торгівля служила суспільству та розвитку людського капіталу. «Побудова спільних правил цифрової торгівлі та захисту прав інтелектуальної власності є вагомим внеском у розвиток людського капіталу в Україні і США. Тому пропоную приділити особливу увагу цим напрямам у подальшому діалозі», — зауважив під час зустрічі Олексій Любченко, йдеться у повідомленні Мінекономіки. Також він відзначив багаторічну тісну співпрацю, зокрема, у рамках Українсько-Американської ради з торгівлі і інвестицій. На сьогодні постійно працюють робочі групи з питань посилення захисту прав інтелектуальної власності, санітарно та фітосанітарних заходів, зменшення технічних бар’єрів у двосторонній торгівлі тощо. Незабаром розпочне свою роботу десяте засідання Ради, і українська сторона вже готується до його проведення.

Про культурний вимір візиту до США повідомила у Фейсбук Перша леді Олена Зеленська. «Попереду — насичена програма: запуск аудіогіда українською мовою в садибі першого Президента Сполучених Штатів Джорджа Вашингтона Маунт-Вернон та зустріч із жінками Power women, відкриття «Українського дому», відвідання музею Голокосту, робочі зустрічі у Стенфордському університеті та в Управлінні освіти Сан-Франциско, візит до художньої галереї De Young та багато іншого», написала Олена Зеленська. «Кожна подія цих активних днів —можливості, перспективи та взаємообмін для США та України. Впевнена, що завдяки «м’якій силі» культурної дипломатії ми станемо ще ближчими, а наш зв’язок посилиться», — йдеться у повідомленні.