Нагадаємо, що перший матч цих команд (відбувся 31 березня на НСК «Олімпійський» у Києві) несподівано завершився внічию (1:1).

І за три дні до цього (також вдома) зафіксували мирний підсумок у протистоянні української команди з Фінляндією (1:1).

Такий перебіг подій ускладнює завдання нашої збірної посісти навіть друге місце в групі.

Поєдинок із казахстанцями викликає особливий інтерес, адже він стане першим для нового наставника збірної України Олександра Петракова і його тренерського штабу.
Олександр Васильович на зустрічі з журналістами в неділю сказав, що і він з помічниками, і команда дуже старатимуться виправити ситуацію. Потрапити на фінальний турнір до Катару наступного року надії не полишають.

— Зроблю все, що від мене залежить, щоб вивести збірну України на чемпіонат світу 2022 року. Перспективи нашої команди оцінюю як хороші. У нас є п’ять матчів у відбірному циклі, і кожен з них буде як фінальний. Програв — вилетів. Я беру цю відповідальність на себе. Не потрібно говорити, що вже було втрачено очки, що мало часу... Усі разом робимо все, щоб поїхати на ЧС-2022. Це моя мрія, — зауважив наставник.

До речі, сьогоднішню зустріч обслуговуватиме суддівська бригада з Литви. Її очолює 33-річний рефері Донатас Румшас. На лініях йому допомагатимуть Александр Радіус та Довідас Сужіделіс. Четвертий арбітр — Робертас Шмітас.

А от системою VAR керуватимуть фахівці з Нідерландів — арбітр Кевін Блум і його асистент Клей Руперті.

Матч на «Астана Арені» почнеться о 17:00 (за київським часом). Трансляцію наживу вестимуть телеканали «Україна» і «Футбол-1».

Сьогодні відбудеться ще один матч, котрий привертає увагу українських уболівальників. На стадіоні «Ля-Мейно» в Страсбурзі лідер у групі D збірна Франції прийматиме команду Боснії і Герцеговини. Суперники зійдуться о 21:45 (також за Києвом). Пряма трансляція — на телеканалі «Футбол-2».