Про це йдеться у плані роботи комітету на шосту сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2021 року — січень 2022 року).

План роботи затверджено у відповідності з вимогами Закону «Про комітети Верховної Ради України», який вимагає, щоб таке рішення було ухвалене комітетом до початку чергової сесії Верховної Ради України. За розділом першим плану, головним питанням Комітету з питань бюджету в період шостої сесії мають стати опрацювання та розгляд проекту закону про Державний бюджет України на 2022 рік та підготовка його до прийняття Верховною Радою. Разом з тим важливе місце відводиться опрацюванню проектів законів про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік» та до Бюджетного кодексу України.

У розділі ІІ плану роботи передбачено розгляд законопроектів, до яких Комітетом з питань бюджету мають бути надані висновки щодо їх впливу на показники бюджетів та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини. Відповідно до Регламенту Верховної Ради такі висновки комітет надає до всіх зареєстрованих проектів законів.

У розділі ІV плану роботи серед іншого затверджено перелік заходів з питань забезпечення участі Комітету з питань бюджету в процесі виконання Державного бюджету в 2021 році, зокрема, шляхом погодження рішень уряду щодо передачі бюджетних призначень і перерозподілу видатків державного бюджету, розподілу/перерозподілу міжбюджетних трансфертів, зміни джерел фінансування та контролю за дотриманням бюджетного законодавства.

Також Комітет з питань бюджету схвалив пропозиції до Переліку питань порядку денного шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (щодо проектів законів, за якими комітет визначено головним).

За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.