Його організатором виступили Львівська обласна рада та Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати — Україна».

За словами голови Львівської обласної ради Ірини Гримак, це єдиний на теренах Західної України дискусійний майданчик для координації зусиль місцевих та національних органів влади, бізнесу та неурядових організацій для забезпечення сталого розвитку територій. Стратегічними тематичними напрямами на форумі стануть проблеми розвитку громад, співпраця в Карпатському регіоні та українсько-польське транскордонне співробітництво.

V Форум місцевого розвитку збере понад 200 учасників з України, Польщі, Австрії, Словаччини, Румунії, Угорщини, Чехії та інших представників з Європейського Союзу.

Серед гостей — посадовці регіональних та місцевих органів влади, парламентів та урядів, закордонні експерти в галузі місцевого самоврядування, представники міжнародних організацій, дипломатичного корпусу, бізнесу. Як розповіли в обласній раді, у роботі форуму візьме участь і виступить Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

Серед винесених для обговорення гарячих тем — взаємодія між владою, бізнесом і громадою як запорука сталого економічного розвитку, перспективи розвитку вугільних територій, міжрегіональна співпраця в Карпатському регіоні.

Львів.

Примітка: стежити за V Форумом місцевого розвитку можна на сайті http://ld-forum.com.ua/ і на сторінці у Фейсбуці https://www.facebook. com/LLDForum