Про це повідомив «5 канал».

«Документами з виконання контракту на будівництво десантно-штурмових катерів «Кентавр» підтверджується обізнаність підозрюваного з обставинами укладання та підготовки контрактів, участь у формуванні державного оборонного замовлення. Платіжними документами, вилученими в державній казначейській службі України, які підписані підозрюваним», — зазначив прокурор Офісу Генерального прокурора Олександр Якимчук.

Адвокати мають намір подавати апеляцію на рішення суду.

По суті, Павловському інкримінують корупційну змову із Шандрою: Міноборони замовило катери ПрАТ «Кузня на Рибальському». Але державне оборонне замовлення формує не лише МОУ. Цей процес колегіальний і в ньому беруть участь і РНБО, і Кабмін, і профільний комітет Верховної Ради. Контракт отримав саме цей завод, адже на той час він був єдиним в Україні з виробничими потужностями, здатними виготовляти бойові військові катери.

Нагадаємо, проти генерала Павловського в РФ відкрито кілька кримінальних справ. А російські ЗМІ з випуском «Кентаврів» розгорнули цілу кампанію, спрямовану на дискредитацію українських бойових катерів.

До слова, 24 червня колишній президент Петро Порошенко подав заяву про злочин у ДБР, звинувативши колишнього заступника голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова в завідомо неправдивих повідомленнях. Ідеться про п’ять проваджень, відкритих ДБР за зверненнями Портнова. Коментуючи ситуацію під час прес-конференції, очільник парламентської фракції БПП Артур Герасимов заявив, що Портнов звинуватив колишнього президента в організації військового опору і контрударі по російських військах на території України. На думку депутата, атака на завод «Кузня на Рибальському» покликана не тільки завдати шкоди репутації та політичній діяльності Порошенка, а й втягнути об’єкт військового значення в юридичну тяганину. Дві з п’яти заяв у ДБР Портнова прямо стосуються української армії та ВПК. При цьому суть цих звинувачень, як підкреслив Герасимов, «збігається з доводами і звинуваченнями представників РФ».

Суть справи: 2 липня слідчі ДБР повідомили про підозру колишньому заступнику міністра оборони, голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» і ще двом колишнім начальникам департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міноборони. Посадових осіб підозрюють у змові та організації постачання в армійські підрозділи впродовж 2016—2018 років військової техніки низької якості.