Співробітники теруправління Державного бюро розслідувань Краматорська у взаємодії з УВВБ Держприкордонслужби затримали начальника однієї зі служб Луганського прикордонного загону під час одержання ним хабара від підприємця, який постачав запчастини для військової техніки.

За даними слідства, старший лейтенант вимагав від підприємця 100 тисяч гривень за безперешкодне підписання накладних на поставку запчастин для військової техніки.

Військовослужбовець обіцяв, що у разі отримання «винагороди» він і надалі сприятиме подальшій співпраці підприємця з прикордонним загоном.

Військовослужбовця затримали безпосередньо після отримання ним грошей в офісі підприємця у Сєвєродонецьку, проводиться обшук за місцем служби офіцера. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Луганська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері, оперативний супровід — Нацполіція та ДБР.