Пошук людей, вибухівки, зброї та наркотиків. Саме так працівники кінологічного центру у Рівному щодня тренують 23 службових собак, які задіяні у розкритті злочинів.

«Завдяки чотирилапим лише цьогоріч вдалось розкрити 346 злочинів. Підготовка службового собаки починається ще змалечку і триває не один рік. Крім щоденних тренувань тривалістю у кілька годин, є заняття і в нічний час», — зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль (на знімку), який оглянув кінологічний центр у Рівному — самостійний підрозділ у структурі ГУ Нацполіції у Рівненській області. Тут створені сучасні умови для фахівців та підопічних. Адже центр оновлений — провели ремонтні роботи у приміщенні, а також осучаснили вольєри та майданчики для тренування собак.

15 кінологів щодня відпрацьовують із професійними собаками навички захисту для затримання умовного правопорушника, готують до пошуку людей, наркотиків, зброї та вибухівки. Є і спеціально навчені собаки-антитерористи.

«Співробітники кінологічного центру беруть участь у проведенні операцій Об’єднаних сил. Так, фахівці разом зі службовими собаками розшукують вибухівку, вогнепальну зброю, наркотики, а також правопорушників за запаховим слідом на території Донецької і Луганської областей», — розповів керівник ГУ Нацполіції в області Олексій Камишанський.

Фото прес-служби РОДА.