Серед першокурсників закладу — юні представники всіх міст та районів Луганщини (на знімку).

На святковий захід завітали командувач Об’єднаних сил, генерал-лейтенант Олександр Павлюк, офіцери штабу ОС, батьки та мешканці міста Кремінна, де розташований ліцей.

«Вітаю з отриманням ваших перших погонів, які ви носитимете з честю і залишите на згадку, коли станете офіцерами, генералами, — зазначив Олександр Павлюк. — У кожного з вас свій шлях, вам його обирати. Але перший крок ви зробили, дуже важливий у вашому житті. Ви — майбутнє нашої країни. А Україні потрібні люди, які вірять, не бояться та беруть на себе відповідальність».

Представники штабу Об’єднаних сил подарували ліцеїстам книжки, зокрема підручники з історії України.

«Від щирого серця вітаю вас, хлопці! Впевнений, що за два роки ви отримуватимете курсантські погони, за шість-сім — лейтенантські», — підкреслив начальник ліцею, бригадний генерал Валерій Ємбаков. Також він розповів про досягнення випускників, які тепер здобувають освіту у вищих закладах України та Європи, та нагадав про дружні стосунки зі Львівщиною. Зокрема, двоє з них — курсанти другого курсу Львівської академії сухопутних військ. А їх старший побратим за два тижні їде навчатися, як найкращий випускник свого потоку, до Королівського коледжу Збройних Сил Великої Британії.

Курсантів привітала й заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Фото прес-служби Луганської обласної державної адміністрації.