За цей час вакцинували від коронавірусу 152 772 особи, а завершили імунізацію (отримали дві дози) 4 012 016 осіб. Станом на п’ятницю в Києві, Луганській, Херсонській та Чернівецькій областях перевищено рівень захворюваності — за норми не більш як 75 випадків на 100 тисяч населення у столиці цей показник становить 104 особи на 100 тисяч мешканців, у Луганській області — 132, Херсонській — 83, у Чернівецькій — 147. Крім того, у Луганській області два дні поспіль спостерігається високий показник госпітализацій хворих на коронавірус. За останніми даними, він становить 51,4 відсотка, а вчора долав позначку у понад 75 відсотків.

Середній показник перевищення норми виявлення нових випадків інфікування по країні становить 4,7 відсотка за норми для зеленої зони не більш як 4 відсотки.
Карантин в Україні можуть посилити вже у першій половині вересня 2021 року через те, що коефіцієнт виявлення
випадків інфікування

COVID-19 перетнув гранично допустимі для зеленої зони показники. Зокрема, тільки за тиждень кількість випадків захворюваності на коронавірус у нашій країні зросла на чверть. Такий прогноз озвучив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко, передає РБК-Україна. Фахівець стверджує: хоча нинішня епідеміологічна ситуація в Україні залишається контрольованою, але навантаження на медичну систему постійно зростає.

За словами експертів, нині в Україні продовжує реалізовуватися жовтий і зелений сценарії прогнозу. А від найпесимістичнішого, так званого чорного сценарію, наша країна віддаляється. Тож цілковитого локдауну, найімовірніше, вдасться уникнути.