Для придбання транспорту використовувалися кошти міста та кредит ЄІБ. Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на сайт КМДА.

«Днями Київ отримав новий трисекційний трамвай «Татра-Юг» вітчизняного виробництва та три трамваї Pesa польського виробництва. Ще три трамваї Pesa надійдуть до кінця цього року. Цей транспорт ми придбали завдяки різним програмам, які втілює столиця», — сказав очільник Києва Віталій Кличко.
Зазначимо, що вітчизняний «Татра-Юг» — це перший з 20 трамваїв із низькою підлогою, які закуплять за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку. Він вийде на маршрут на лівому березі.

Як повідомляється, загалом на оновлення трамвайного парку Київ отримає від ЄІБ 24,9 млн євро кредиту, який є частиною проекту «Міський громадський транспорт України», що підтримується ЄС та спрямований на поліпшення інфраструктури громадського транспорту в українських містах. Варто також зазначити, що польські трамваї Pesa місто закуповує вже кілька років. «Вони добре себе показали під час експлуатації. Процедури закупівлі здійснювались за кошти міста та через тендери», — наголосив Кличко. Загалом з 2015-го місто закупило 139 нових тролейбусів, 75 трамваїв та 307 автобусів.

Вл. інф.

Фото kyivciti.gov.ua.