Організатора та його поплічника затримали співробітники Слідчого управління ГУНП спільно з працівниками Головного відділу по боротьбі з корупцією й організованою злочинністю ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Правоохоронцями, зокрема, встановлено, що керівник одного з районних управлінь ГУ Держгеокадастру в Луганській області разом із керівником одного з комерційних підприємств організував корупційну схему з передачі ділянок в оренду фермерським господарствам. Володіючи інформацією про наявність вільних ділянок на території району, фігурант використовував ці відомості, отримувані ним у рамках своїх службових повноважень, із метою наживи.

Обидва зловмисники за визначену ними плату пропонували місцевим фермерам взяти в оренду землю, гарантуючи при цьому безперешкодне погодження та реєстрацію технічної документації, присвоєння ділянці кадастрового номера та вирішення питання з керівництвом селищної ради щодо передачі наділу в оренду.

Ділків було затримано на «гарячому» саме під час одержання неправомірної вигоди від фермера у розмірі 2900 доларів.

Наразі тривають слідчі дії. Затриманим оголошено про підозру та направлено клопотання до суду про застосування до них запобіжного заходу. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.