Приблизно 18 мільйонів школярів зайняли свої місця в класах. На відміну від минулого навчального року, коли заняття проводилися дистанційно, засвоювати програмний матеріал вони будуть очно.

Напередодні в Туреччині пройшли бурхливі дебати між педагогами та медиками про те, як треба організувати навчальний процес під час нової хвилі пандемії. Уряд взяв до уваги аргументи міністерства освіти, яке висловлювало занепокоєння, що тривале дистанційне навчання спричинить збільшення числа малоосвічених людей у країні. З міністерства охорони здоров'я звучали попередження, що саме школи можуть стати вогнищами подальшого поширення коронавірусу. Вони підкріплювалися загрозливою статистикою: на 5 вересня в країні було зареєстровано 20 033 нових заражень коронавірусом і 278 смертей.

Прийнявши рішення про навчання в класах, уряд доручив міністерству освіти розробити суворі заходи безпеки та невсипущий контроль над їх дотриманням. Згідно з ними, усі вчителі й учні повинні обов'язково носити маски в шкільних будівлях, а в класах перебувати на відстані за 1,5 метра друг від друга. Батьків і всіх сторонніх не допускатимуть навіть у шкільні двори. Тривалість шкільних уроків становитиме 40 хвилин, а перерви між ними - 10 хвилин. У разі виявлення одного зараженого, ввесь клас разом із учителем відправляється на 14-денний карантин. Викладачі, які не зробили щеплення, двічі на тиждень мають проходити PCR-тести на коронавірус. При позитивному тесті або відмові від його проходження вчителям буде заборонено вхід до школи.

Турецькі ЗМІ повідомляють, що в країні налічується майже один мільйон вчителів. На початок навчального року 84,06 відсотка з них уже зробили перше щеплення, а 72,57 відсотка пройшли повну вакцинацію. Це високий відсоток імунізації, тому міністерство освіти наводило ці дані як додатковий аргумент, що заняття в школах повинні проходити в присутності школярів.