Начальника Льотної академії Національного авіаційного університету Олександра Чумака та директора льотного училища Олександра Карауша відсторонили від виконання посадових обов’язків у зв’язку з можливим корупційним правопорушенням.

Призначено службову перевірку діяльності посадових осіб Льотної академії з питань дотримання антикорупційного законодавства, обліку та законності використання майна і бюджетних коштів та з інших питань.

Начальника Льотної академії та керівника льотного училища затримали 3 вересня за підозрою у вимаганні 20 тисяч доларів США від директора однієї з місцевих приватних компаній за укладання договорів про співпрацю з академією.

Наступного дня начальника академії Олександра Чумака відпустили із зали суду через нібито недотримання процедури оголошення підозри. Керівника училища Олександра Карауша суд залишив під вартою на 60 діб із правом внесення застави 227 500 гривень.

Учора Олександру Чумаку повторно вручили повідомлення про підозру у скоєнні злочину в палаті одного з медичних закладів Києва, де він нині перебуває.