Співробітники гуманітарного центру «Проліска-Щастя», що діє за підтримки Агентства ООН у справах біженців, передали громадській організації «Центр Єдність громади» села Боброве Сєвєродонецького району Луганської області три ноутбуки та два багатофункціональні пристрої. Техніку придбано за фінансової підтримки УВКБ ООН у межах реалізації проекту з підтримки громад, які перебувають на лінії розмежування.

У селі Боброве проживають 300 осіб, більшість із яких — пенсіонери, а також 18 дітей. У прифронтовому населеному пункті немає медичних і дитячих установ, пошти. Працює лише один магазин. До найближчої школи в с. Борівське, що розташована за 12 км, учнів возить шкільний автобус. Через те, що населений пункт перебуває на лінії розмежування, мобільний зв’язок та Інтернет тут працюють дуже погано.

«На жаль, не у всіх сім’ях є навіть кнопкові телефони, тому, коли торік школи перейшли на дистанційне навчання, дітям складно було навчатися», — зазначає координатор громадської організації «Центр Єдність громади» Олена Небеська.

Єдине місце в селі Боброве, де стабільно працює Інтернет, — «Центр Єдність громади».

«Ноутбуки і БФП нам стануть у пригоді не тільки для навчання школярів, — наголосила Олена Небеська. — У селі багато літніх людей, і для них ця техніка також знадобиться. За її допомогою можна оплачувати комунальні послуги онлайн, зв’язатися з сімейним лікарем через скайп, зробити копії документів для соціальної служби... Ми дуже вдячні гуманітарній місії «Проліска» за надану допомогу».

На знімку: під час передачі комп’ютерної техніки.

Фото Гуманітарної місії «Проліска».