Випуск такого конверта «Укрпошта» приурочила до 30-ї річниці Незалежності. У погашенні конверта і марки взяли участь керівник ОДА Сергій Борзов, міський голова Сергій Моргунов та керівник Вінницької дирекції «Укрпошти» Володимир Шаловінський.

«І я свою молитву долучаю / За Україну, що в світах одна, / Така квітуча й пишна, наче з раю, / Для нас усіх дарована вона!» — ці проникливі рядки написані серцем талановитої дівчинки. Воно зупинилося назавжди вісім років тому у п’ятий день вересня. У свої 15 Олександра встигла написати і видати дев’ять поетичних книжок, ставала переможницею низки всеукраїнських та міжнародних поетичних конкурсів і фестивалів. Саша Бурбело — єдина серед майстрів слова Вінниччини, кого прийняли до Національної спілки письменників після того, як вона залишила цей світ.

На будинку, де проживала юна поетеса, встановлено пам’ятну меморіальну дошку на її честь. У Вінницькому національному технічному університеті, де працюють батьки Олександри, щорічно організовують поетичні вечори пам’яті, на яких, крім віршів Бурбели, свої поезії представляють студенти і викладачі вишу.

Фото з сайту Вінницької ОДА.