Він наголосив, що такі заходи сприяють пошуку діалогу як в українському суспільстві, так і в усьому світі.

«Це давня традиція, яка спрямована на те, щоб об’єднувати людей шляхом діалогу. Саме на таких майданчиках ми можемо зустрітися, говорити і головне — знаходити спільні точки дотику для того, щоб рухатися вперед. І я дуже сподіваюся, що діалог буде панувати в українському суспільстві та світі», — зауважив Дмитро Разумков.

За словами Голови Верховної Ради, Національний молитовний сніданок — це також майданчик, де можна обговорити виклики, які постали перед Україною та світом. Одним з яких є пандемія коронавірусу.

«Вона внесла серйозні зміни та корективи в наше життя, однак у той самий час об’єднала людей навколо боротьби з пандемією», — зазначив він.

Ще одним глобальним викликом очільник парламенту назвав війну та тероризм. «Україні — 30, але майже чверть своєї незалежності ми продовжуємо за неї боротися на сході нашої держави, повертаючи свої території, і боротися з тим, що український Крим нині є тимчасово окупованим», — додав він.

За словами Дмитра Разумкова, третім глобальним викликом є економічне питання. Голова парламенту зазначив, що завдяки перемовинам та діалогу можна досягнути спільного добробуту, результатів та економічних перемог.

«Настільки все сьогодні пов’язано у світі, що не буває однієї абсолютно успішної економічної держави, а іншої країни в занепаді. Лише об’єднуючи зусилля, допомагаючи одне одному, рухаючись уперед, інвестуючи, даючи технології, ми зможемо зробити цей світ кращим», — наголосив Голова Верховної Ради.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.