Торкнувшись, власне, ухвалених рішень, глава парламенту акцентував увагу на законі про індустріальні парки, що дасть змогу місцевій владі залучати додаткові інвестиції, створювати нові робочі місця і давати країні можливість розвиватися. Це спільне завдання, яке стоїть і перед місцевою, і перед центральною владою.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо сутички народних депутатів Миколи Тищенка та Гео Лероса, Дмитро Разумков назвав цей інцидент «неприпустимою поведінкою у стінах Верховної Ради». Політик переконаний: будь-які питання можна вирішувати у вербальний спосіб, а не штовханиною. «Це вже друга така подія, і також з Миколою Миколайовичем. Думаю, будуть зроблені відповідні висновки. Вчора він казав, що трохи погарячкував. Вибачався», — сказав він, додавши, що голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія звернувся з приводу цього інциденту до Регламентного комітету і пропонує притягти до відповідальності обох народних депутатів. «Але у цьому плані є питання, — зауважив Дмитро Разумков. — У Регламенті не прописана бійка. Там є лише образливі висловлювання, причому відносно народних депутатів та фракцій. До третіх осіб — такої норми у статті 51 немає. Тому вирішуватиме Регламентний комітет, там фахові люди, фаховий голова. Тож подивимось на результат».

Прокоментував глава парламенту й ситуацію щодо законопроекту, спрямованого проти олігархів. Зокрема, йдеться про листи, що надійшли на його адресу, з проханням надіслати цей законопроект на експертизу до Венеційської комісії, а також про звернення Давида Арахамії зробити це вже після ухвалення законопроекту. За словами Дмитра Разумкова, крім Уповноваженого з прав людини, до нього звернулись також чотири опозиційні фракції, щоб направити цей законопроект до Венеційської комісії. «Він направлений. Якщо говорити про лист від Давида Георгійовича (Арахамії. — Ред.), то його ще немає, я чув про це, але ще не бачив», — уточнив Дмитро Разумков, додавши, що навіть якщо до Венеційської комісії направляється той чи інший законопроект, то у Верховної Ради немає зобов’язань чекати. «Тобто нам не потрібно чекати висновку Венеційської комісії», — сказав він.

Крім того, відповідаючи на запитання: чи підтримуєте ви рішення Кабміну виділити на допомогу афганцям 1,5 млрд грн у той час, коли у дитячих онковідділеннях не вистачає коштів на ліки, Дмитро Разумков зауважив: «Тут немає однозначної відповіді. З одного боку, ми розуміємо, що повинні допомагати так, як допомагають нам. Зокрема, коли почалася війна і наші біженці їхали в інші країни. Це теж правда. На нас витрачали кошти, нам допомагали і сьогодні допомагають. І завжди допомога повинна мати двосторонній напрямок. Щодо сум, тут треба виходити і з можливостей, і з тих потреб, які є всередині країни. Бо діти для нас теж святе».

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут