Машини Citroen Jumper відповідають національному стандарту й оснащені всім необхідним медичним устаткуванням: пульсоксиметром, дефібрилятором, електрокардіографом, набором шийних комірців, кисневими балонами тощо.

Ключі від нових «швидких» вручили народні депутати Юрій Корявченков, Олена Криворучкіна, В’ячеслав Медяник і Володимир Захарченко.

«Коли ми минулого разу передавали 12 автомобілів медикам «екстренки», говорили про те, що плануємо повне оновлення автопарку станції. Це й сталося сьогодні, з чим вітаю кожного працівника», — розповів Юрій Корявченков.

Отож автопарк станції оновили на 63 одиниці санітарного транспорту. На них 55 бригад екстреної медичної допомоги щодоби здійснюють майже шістсот виїздів. Вони надають допомогу 27 відсоткам населення області — 850 тисячам жителів Кривого Рогу, Апостолівського, Криворізького, Софіївського, Широківського й частини П’ятихатського районів, а також міста Жовті Води. Медики зможуть здійснювати постійний моніторинг життєво важливих показників з першої хвилини контакту з пацієнтом до моменту госпіталізації, проводити всі необхідні лікувальні заходи на догоспітальному етапі.

Загалом цього року на Дніпропетровщині з’явиться півтори сотні нових автомобілів екстреної медичної допомоги. На черзі — передача автомобілів до Новомосковська, Павлограда і Кам’янського.

Дніпропетровська область.

На знімку: «екстрені» медики тепер у всеозброєнні.

Фото з відкритих джерел.