Лише за останні два дні загинуло двоє військових. На вихідних гаряче було поблизу Причепилівки, що на Луганщині. Бойовики били потужно, з важких мінометів та гранатометів.

Лише за останню добу (на ранок 13.09) на Донбасі зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню. За даними прес-центру штабу ООС, поблизу Нью-Йорка противник лупив із станкових протитанкових гранатометів. У напрямку Невельського — із стрілецької зброї. В районі населеного пункту Верньоторецьке окупанти застосовували протитанковий ракетний комплекс, ручні протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

Неподалік Причепилівки російські найманці гатили із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру. В районі населених пунктів Катеринівка, Зайцеве та Золоте-4 найманці вели вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

«У результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав несумісне з життям поранення. Троє захисників дістали осколкові поранення. Воїни перебувають у лікувальних закладах. Стан здоров’я — задовільний.

Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого», — зазначили в штабі.