Захід організували Держагентство з питань кіно, ГО «Житомирська кінокомісія» і Коростенська міськрада за підтримки Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики і Житомирської ОДА.

Загалом на трьох локаціях у міському парку «Древлянський» глядачам представили 30 українських фільмів конкурсної програми та п’ять стрічок — поза конкурсом. Серед останніх, зокрема, документальний фільм-експеримент «Хор Верьовки Now», присвячений історії славетного колективу. Крім того, у Коростені також презентували історичну стрічку Юрія Іллєнка «Легенда про княгиню Ольгу» 1983 року з українським дубляжем.

Переможців фестивалю визначили у трьох номінаціях. Гран-прі за кращий короткометражний фільм отримала робота режисера Миколи Засєєва «Фаза». Кращим аматорським фільмом визнали стрічку «Пакет» Максима Мельника, а стрічку «Історія України за 5 хвилин» Олександра Даниленка відзначили як кращий дитячий фільм.

Крім того, у рамках фестивалю відбувся круглий стіл на тему: «Активізація ролі молоді в процесах творення і розвитку української кіноіндустрії» за участю Микити Потураєва, Юрія Павленка, молодих кінокритиків з різних регіонів України та коростенської молоді. Водночас голова профільного комітету провів робочу зустріч із представниками кінокомісій з різних регіонів України, а члени комітету долучилися до обговорення законодавчих ініціатив у галузі кіноіндустрії під час робочої наради з головою Держкіно Мариною Кудерчук і продюсерами, режисерами й акторами-учасниками фестивалю.

Завершилось свято вітчизняного кіно концертом народної артистки України Марії Бурмаки та яскравим феєрверком.

Фото з сайту korosten.today.