На знімку: заступник директора ЄБРР в Україні Марк Магалецький, заступник міністра інфраструктури з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Комірний, генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський, народний депутат України Максим Зуєв (зліва направо) під час презентації пересувних відділень.

У рамках стратегії 100-відсоткової автоматизації «Укрпошти» найближчим роком компанія автоматизує всі відділення в селах, де проживають більш як 1200 людей, та завершить впровадження проекту пересувних відділень у найвіддаленіших куточках на всій території країни. Для цього поштовий оператор встановить приблизно 1300 комп’ютерів та запустить майже 1800 пересувних відділень ще у 17 областях, покривши всю Україну. Тож до кінця 2022 року понад 10 мільйонів людей вперше отримають доступ до цифрових послуг.

Про це стало відомо 14 вересня 2021 року під час офіційної презентації заключного етапу проекту пересувних відділень «Укрпошти».

У 2021 році понад 800 пересувних відділень запрацюють у Волинській, Донецькій, Луганській, Івано-Франківській, Миколаївській, Кіровоградській, Сумській, Рівненській областях. Частково у Хмельницькій, Дніпропетровській, Харківській, Тернопільській, Запорізькій та Житомирській. У 2022 році «Укрпошта» запустить ще майже тисячу пересувних відділень. До того ж усі листоноші мобільних відділень отримають нові термінали 3 в 1 для покращення клієнтського сервісу та оптимізації процесів звітності.

Фінансування проекту здійснюється власними силами поштового оператора, а також кредитними коштами від Європейського банку реконструкції та розвитку.

У рамках презентації проекту гостям продемонстрували автомобілі Сitroen Berlingo 1.2 «worker» (на знімку), які дообладнали для того, щоб внутрішня конфігурація задовольняла всі вимоги для ефективної роботи мобільної пошти. Авто розраховані на трьох осіб та обладнані робочим місцем для листоноші бригади. Пересувне відділення має тепло- та шумоізоляцію, систему СР5, кондиціонер та пічку для обігріву, щоб поштова команда працювала комфортно за будь-якої погоди.

До того ж авто має великий ізольований багажний відсік для посилок, систему для сортування кореспонденції, вогнестійкий сейф.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.

Більше фото тут