Нині по країні загалом перевищено рівень захворюваності — при нормі не більш як 75 випадків на 100 тис. населення цей показник становить 92. Найвищий рівень захворюваності в Чернівецькій (255), Луганській (198), Тернопільській області (140) і Києві (137). Водночас в Україні зафіксовано перевищення норми виявлення нових випадків інфікування — при нормі менш як 4% для зеленої зони цей показник становить 6,2%. Найвищий коефіцієнт виявлення нових випадків у Чернівецькій (11,1%), Тернопільській (9,6%) і Житомирській (9,1%) областях. Рівень госпіталізації пацієнтів з COVID-19 в Україні загалом становить 18,3 людини на 100 тис. населення. Також зайнято 21,9% лікарняних ліжок з киснем. Поки що всі регіони України перебувають у зеленій зоні карантину.

У свою чергу головний санлікар МОЗ, заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін заявив, що нині законтрактовано приблизно 250 лікарень, готових надавати послуги пацієнтам з ковідом.

«Вони розділені на першу та другу хвилі реагування. На першу хвилю готові майже 39 тисяч ліжок, з яких 96% з киснем. Майже 3 тисячі ліжок — реанімаційні. На другу хвилю реагування в кожній області додатково визначено 2—3 лікарні. Нині на стаціонарну допомогу пацієнтам є 11,8 млрд грн», — зазначив Кузін в інтерв’ю «LIGA. Life».

За словами чиновника, сімейний лікар повинен направити на тест на COVID-19 кожного пацієнта з ознаками ГРВІ. Кузін додав, нині у наявності майже 2 млн антиген-тестів, вони розділені на рівні сімейної медицини. А також є запас в 2 млн ПЛР-тестів. «Їх вистачить, щоб система працювала на пікових рівнях протягом чотирьох місяців», — пояснив головний санлікар.