Серед відзначених державною нагородою — і Марія ГУЗІЙ (на знімку) із селища Більмак. Разом із чоловіком Віталієм Григоровичем вони виховали сина Сергія та чотирьох дочок — Альону, Лілію, Ірину та Анастасію.

Батьки створили сприятливі умови для розвитку творчих здібностей своїх дітей. Марія Штефанівна і Віталій Григорович постійно дбали і дбають про їхній духовний і фізичний розвиток, сформували високі моральні чесноти, підготували до самостійного життя. Про це розповіла заступник більмацького селищного голови Лілія Кириченко.

Варто підкреслити, що родина Марії і Віталія Гузіїв — порядна, дружна, совісна. Діти виховані, працелюбні, молодші поважають старших, і всі підтримують один одного.

Марія Штефанівна — чудова господиня, відмінна рукодільниця і справжня Мама з великої букви (без перебільшення, їй-богу!). Саме тому ця сім’я є взірцем для односельців. А коли вже сусіди кажуть, що у родині панують справжні відносини, то воно так і є насправді.

Погляньте на цю світлину. Тут нема Сергія та Лілії, натомість є і внуки: Сашуня (на руках у Марії Штефанівни), Дамір (на руках у Віталія Григоровича), Єва, Іванко і Назар. Крім них, є ще Аня, Олена, Діма і Коля. Загалом у Марії Штефанівни і Віталія Григоровича — дев’ятеро онуків!

Марія Штефанівна — родом із Буковини. У дитинстві разом із батьками переїхала у Запорізький край. У селищному колгоспі «Україна» трудилася дояркою, нині на пенсії. Віталій Григорович — місцевий. Працював механізатором у тому ж сільгосппідприємстві. Нині це ТОВ «Україна». Тепер у цьому господарстві Віталій Григорович сторожує.

Садиба Гузіїв розташована на березі річки Санжаревої, притоки Кам’янки. Неподалік є ставочок. А їхня вулиця має назву Зоряна.

У кожного із нас своє уявлення про щастя. Марія Штефанівна і Віталій Григорович присвятили своє життя дітям, а тепер допомагають виховувати онуків.

Більмак Пологівського району Запорізької області.

Фото із сімейного альбому.