Про це повідомили в прес-службі Офісу Генпрокурора. Як зазначається, ці землі мають особливе природоохоронне та історико-культурне значення, і щоб не допустити їхньої забудови, прокуратура звернулася до Київського апеляційного суду.

За законом тут заборонена будь-яка діяльність, що негативно впливає на стан природних комплексів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням. Адже варто зазначити, що Жуків острів — це одна з найбільших заповідних зон столиці, де збережена природна екосистема, а деякі представники флори і фауни, які мешкають тут, занесені до Червоної книги. Попри це суд попередньої інстанції відмовився повертати ділянки місту. Періодично також з’являлися повідомлення про плани забудувати ділянки площею 15 гектарів на Жуковому острові. Тут мали постати дві величезні будівлі з власними причалами й закрита база відпочинку.

У відповідь очільник Києва Віталій Кличко доручив підготувати профільному департаменту звернення в Національну поліцію з проханням перевірити законність відведення земель на Жуковому острові під забудову.

Вл. інф.