Рятувальники, вогнеборці, кінологи, поліцейські, спецпризначенці, піротехніки та патрульні поліцейські зібралися на шкільному подвір’ї, щоб навчити дітей правил безпеки і розповісти про свою професію.

Подивитись на техніку, познайомитися з фахівцями екстрених служб та дізнатися, як запобігти небезпекам, зібралась уся школа № 12. Учням та педагогам розповіли про правила безпечної поведінки під час виникнення пожежі, виявлення вибухонебезпечних предметів, правила дорожнього руху тощо.

Піротехніки показали дітям муляжі вибухонебезпечних предметів і розповіли, як треба діяти у разі виявлення боєприпасів. Рятувальники продемонстрували інструменти, якими послуговуються при ліквідації дорожньо-транспортних пригод. А вогнеборці описали начиння пожежного автомобіля й наголосили на правилах безпеки, яких слід дотримуватися і вдома, і під час навчання. Кожен учень міг випробувати, приміряти та потримати в руках обладнання й спорядження кожної із служб.

Такі інтерактивні уроки, як інформує речниця закарпатських рятувальників Наталія Батир, відбуватимуться по всій області впродовж двох тижнів — до 25 вересня.

Фото прес-служби облДСНС.