Вона займається вихованням молоді різних вікових груп на засадах національних традицій і духовних цінностей.

Дорослі учасники заходу, що зібрав майже дві сотні дітей різного віку, випробовували дітей у різних активностях, відповідали на питання і записували в гурток. Працювали по чотири локації для старших і молодших. Презентували екологічний, історичний, спортивний, мовний, книжковий і інші напрями. Також організували концертну програму і вечірнє багаття.

— «Пласту» вже 109 років. Це найстаріша і найбільша молодіжна організація в Україні. Пишаємося, що вона працює в Дніпрі, і тепер ми є частиною міського Палацу дітей та юнацтва, — розповіла керівник гуртка «Пласт Дніпро» Рада Лісниченко.

— Нашим головним завданням є виховання громадянина України, який робитиме сильнішими себе і свою державу. Ми це робимо різнопланово, щоб діти на момент закінчення школи вже спробували себе в різних напрямах і могли відповідально ставитися до свого життя.

«Займаюся в гуртку вже два роки і жодного разу не нудьгувала. Бути в «Пласті» — значить бути патріотом, багато спілкуватися і вчитися корисних речей, — вважає юна Софія. — Мені подобається, як тут все сформовано, ми просто граємося і водночас дізнаємося багато нового. Це захоплює».

На думку десятирічного Івана Дінеги, навчання в гуртку робить його впевненішим: «Тут усі розмовляють українською, нас оточують добрі і розумні люди. Завжди вивчаємо щось нове і таке, що б нам в житті знадобилося. Їздимо в табори, де завжди весело і цікаво».

Дніпропетровська область.