На заході за участю партнерів, донорів та учасників проектів актив громадської організації відзвітував перед

Наглядовою радою за 2019—2021 роки роботи.

Як зазначила керівниця агенції Лариса Бичкова, впродовж 2015—2021 років громадською організацією реалізовано 13 проектів на загальну суму 32,4 млн гривень, залучено 29 донорів і партнерів та 4079 бенефіціарів.

Одним із напрямів, що реалізовувався агенцією, стала підтримка професійної освіти.

Так, із жовтня 2020-го по лютий 2021 року за сприяння програми ПРООН було втілено проект «Модернізація освітнього середовища Сватівського професійного аграрного ліцею» на загальну суму 931,4 тис. гривень. Його мета полягала у формуванні публічно-приватного партнерства для співпраці Сватiвського професійного аграрного ліцею з роботодавцями та вдосконалення навчального процесу задля підготовки кваліфікованих та конкурентоспроможних робітників.

Для викладачів проведено засідання круглих столів, онлайн-конференцій, для учнів — тренінги, практичні заняття, екскурсії на підприємства. Також для закладу придбано сучасний трактор та іншу сільгосптехніку. З травня 2020-го по серпень 2021 року агенцією реалізувався проект «Скорочення гендерної нерівності серед жінок селищних районів шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» в рамках програми USAID/DAI ERA, до реалізації якого було залучено 100 підприємниць та 250 самозайнятих жінок зі сходу України. Метою проекту було стимулювання розвитку підприємницької діяльності жінок у сільській місцевості шляхом навчання та отримання ними бізнес-навичок і підвищення обізнаності про гендерну рівність. Як результат — 350 жінок з Луганської та Донецької областей отримали знання із започаткування або розширення власного  бізнесу та гендерної рівності. Для розвитку своєї справи 29 учасниць залучили інвестиції міжнародної технічної допомоги та дві скористалися державною програмою пільгового кредитування «5-7-9». Дев’ять учасниць зареєстрували підприємницьку діяльність. Загальна сума інвестицій становить 6,050 млн гривень.

В аграрному секторі економіки в серпні-листопаді 2019 року реалізовано проект «Створення бджолярського кооперативу в Білокуракинській ОТГ» у рамках програми підтримки ПРООН.

Заступниця голови Луганської обласної держадміністрації Катерина Безгинська, яка є головою Наглядової ради, у своєму зверненні до присутніх акцентувала увагу на значущості діяльності агенції для подальшого розвитку економіки Луганщини.

«Бажаю команді «Агенції регіонального розвитку Східного Донбасу» надійних друзів та партнерів, невичерпної енергії, наснаги в реалізації добрих справ і задумів», — сказала Катерина Безгинська.

Луганська область.