A. «Брюгге» (Бельгія) — ПСЖ (Франція). 1:1 (Соболь у складі господарів зіграв з першої і до останньої хвилини, зробив гольову передачу). «Манчестер Сіті» (Англія) — «Лейпциг» (Німеччина). 6:3 (Зінченко провів на полі весь матч).

B. «Атлетіко» (Іспанія, Мадрид) — «Порту» (Португалія). 0:0. «Ліверпуль» (Англія) — «Мілан» (Італія). 3:2.

C. «Бешикташ» (Туреччина, Стамбул) — «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд). 1:2. «Спортінг» (Португалія, Лісабон) — «Аякс» (Нідерланди, Амстердам). 1:5.

D. «Інтер» (Італія, Мілан) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 0:1 (Родріго, 89).

«Шериф» (Молдова, Тирасполь) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 2:0. Голи: Адама Траоре, 16, Янсане, 62.

«Шериф»: Атанасіадіс, Фернандо Куштанца, Арболеда, Дуланто, Крістіано, Тілль, Аддо (Раделич, 85), Адама Траоре, Коловос (Янсане, 55), Кастаньєда (Ніколов, 85), Ягшибо (Бруно, 67). Тренер — Юрій Вернидуб.

«Шахтар»: Пятов, Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі, Тете (Марлос, 46), Маркос (Патрік, 65), Майкон, Педріньйо, Лассіна Траоре, Педро Фернандо (Мудрик, 65). Тренер — Роберто Де Дзербі.

Рефері — Деніз Айтекін (Німеччина).

Тирасполь. Стадіон «Шериф». 5 205 глядачів. 25 градусів.

Український наставник тираспольців 55-річний Юрій Вернидуб (на знімку) попереджав, що даремно його команду записали в аутсайдери групи. Слід згадати, що у відбірних раундах «Шериф» вдома переграв «Црвену Звезду» і загребське

«Динамо». От і цього разу дав зрозуміти, що і перед «Шахтарем» знімати капелюха не збиралися.

Отож перший тайм чемпіон Молдови провів у своєму стилі, щільно граючи на своїй половині поля і проводячи стрімкі контратаки. Одна з них принесла успіх після передачі з лівого флангу в район 11-метрової позначки. Там був місцевий Траоре

— Адама, який з льоту, поклавши корпус, сильно пробив над руками Пятова.

Хоч «Шахтар» більше володів м’ячем, але розкатував його біля карного майданчика господарів без жодної користі. Надто повільно діяли гості. Їм залишалося сподіватися на другий тайм. Але і він виявився провальним для «гірників».

Крістіано вдруге успішно підключився до атаки лівим флангом і зробив точну передачу на голову Янсане, який влучно пробив упритул.

Отже, «Шериф» у дебютному матчі на груповій стадії ЛЧ впевнено і, головне, заслужено переграв донеччан...

***

Юрій Вернидуб:

«Ми розуміли, що «Шахтар» — постійний учасник Ліги чемпіонів. Усвідомлювали силу опонента. Але я вірив, що мої хлопці не поступаються йому. Дуже радий за підопічних.

Грали від оборони, інакше з ними не можна. Забили два прекрасні м’ячі, могли відзначитися ще. Я сьогодні дуже щасливий. Думаю, футболісти також. Мені особисто приємно. 9 років тренував «Зорю», у чемпіонаті України виграв у «Шахтаря» лише двічі. Такий результат, як сьогодні, справжній подарунок. Думаю, що це вагома перемога.

Пишаюся, що почув скандування мого імені на трибунах. Але це заслуга всього колективу. Готуватимемося, намагатимемося й надалі грати максимально дисципліновано і мотивовано».

***

«У футболі завжди можна програти. Думаю, що сьогодні нам дуже не щастило, а «Шерифу» — навпаки. Але якщо ми поступилися, отже, ми винні. Гадаю, що в моїй команді є багато сильних виконавців. Але ми ще не стали сильною командою, яка не повинна пропускати такі м’ячі, як ми цього разу. Думаю, ми станемо потужними. У нас багато талановитих молодих гравців. Однак той, хто стверджує, що ми вже сьогодні сильна команда, каже неправду. Але я впевнений, що завдяки наполегливій роботі я і футболісти можемо прогресувати», — прокоментував зустріч Роберто Де Дзербі.

Наступний матч «Шахтар» зіграє 28 вересня. На НСК «Олімпійський» у Києві він прийматиме «Інтер» (Мілан).

Фото fc-sheriff.com