Учасників урочистостей зустрічали танцюристи пристрасним танго, святково вбрані барабанниці — рятувальниці Луганського гарнізону та духовий оркестр Головного управління ДСНС області.

У вітальному слові в. о. голови облдержадміністрації Олексій Смирнов сказав: «Ваш професійний обов’язок — рятувати життя ціною власного. Ви приймаєте рішення у складних і нестандартних ситуаціях, але завжди з честю зустрічаєте всі виклики долі. Ви розміновуєте місця ураження ворожої артилерії, приборкуєте лісові пожежі та працюєте на лінії зіткнення. На вашому рахунку сотні врятованих життів».

До привітань долучилися також представники командування ОС, керівники силових відомств, підприємств та інші посадовці. З нагоди свята кращі співробітники ДСНС Луганщини отримали відзнаки «За вагомий внесок у справу попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, сумлінне виконання службових обов’язків».

Привітанням та цінним подарункам раділи й діти надзвичайників, які здобули призові місця у конкурсі дитячої творчості «Мої батьки — рятувальники!». Роботи юних талантів — малюнки та вироби — прикрасили цього дня театральне фойє разом із фотовиставкою світлин найяскравіших моментів оперативної роботи вогнеборців.

На площі біля театру розгорнулося дитяче свято «Юний рятувальник», на п’яти локаціях якого для дітлахів був організований справжній ігровий квест: вони приміряли захисний одяг, надавали разом із фельдшером домедичну допомогу, демонстрували фізичну підготовку, проходили з піротехніками «заміноване поле», відповідали на запитання пожежної вікторини.

Також, за святковою традицією, працівники Оперативно-рятувальної служби демонстрували рятувальну, пожежну та спеціальну техніку, обладнання та спорядження, за допомогою якого вони виконують важливі завдання з ліквідації надзвичайних ситуацій, надають допомогу та рятують людей. Особливо багато глядачів було поруч із чотирилапими помічниками кінологів ДСНС — вівчарками Нобелем і Блеком.

Фото прес-служби ГУ ДСНС України в Луганській області.