Невдовзі канцлерка ФРН Ангела Меркель залишить посаду, котру вона обіймає упродовж 16 років. А кількість медійних титулів, якими її винагороджували, важко перелічити: «Найвпливовіший політик», «Політик усіх часів», «Найвпливовіша жінка»...

У зв’язку з цим компанія із виробництва ласощів із марципана Odenwaelder Marzipan випускає партію солодощів у вигляді зображення її голови. У такий спосіб на підприємстві вирішили вшанувати пані Меркель за її багаторічну працю на благо суспільства.

Ласощі, за повідомленням агенції Reuters, уже з’явилися у продажу. Представник компанії Томас Цубер повідомив, що всього буде випущено 500 штук цих унікальних ласощів. Досвідчені майстри вручну виготовляють зображення канцлера із суміші мигдального борошна та сиропу. Процес трудомісткий, відбувається у вісім етапів, тож вимагає тривалого часу. Зображення на упаковці нагадує момент, коли Ангела Меркель у 2015 році виступила із заявою про прийняття Німеччиною біженців.

На думку виробника, купуючи марципан, прихильники канцлерки у такий спосіб матимуть змогу побажати їй усього найкращого в подальшому житті та діяльності.

Сам цей кондитерський дім в описі продукту інформує, що він відзначається тривалістю зберігання (не черствіє упродовж двох років). Тому його можна використати не лише за призначенням, а й зберігати як пам’ятний сувенір. Виробник також запевняє, що цей унікальний продукт якнайкраще продемонструє щире захоплення і повагу до канцлерки її численними прихильниками. Ціна виробу — п’ять євро.

Берлін.