Колегія суддів Вищого антикорупційного суду змінила запобіжний захід колишньому начальнику Головного управління Нацполіції в Одеській області, генералу поліції третього рангу Дмитру Головіну, який фігурує в справі про незаконне заволодіння сигаретами на суму понад 13 млн гривень.

Як повідомили у ВАКС, до Головіна застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з дня його фактичного затримання з можливістю вийти на волю під заставу в розмірі 4 мільйони 86 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше Вищий антикорупційний суд України застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою одному з фігурантів справи, за якою звинувачують, зокрема, начальника ГУ Нацполіції в Одеській області Дмитра Головіна, його першого заступника та двох керівників приватних компаній.

Слідство встановило, що керівники приватних компаній у змові з колишніми керівниками Нацполіції Одеської області в 2018 році незаконно заволоділи великою партією контрафактної тютюнової продукції, яка мала статус речових доказів у кримінальному провадженні, котре розслідували слідчі ГУ НП області. Після чого випустили її в незаконний обіг. Ідеться про партію обсягом у сім морських контейнерів, вартість яких, за результатами експертизи, перевищує 13 млн гривень.

Одеська область.