Майже на 200 кілометрів кордону із Грецією обновили загороджувальні споруди. У новому заборі щілин більше немає. Крім того, прикордонна служба Греції з метою запобігти хвилі біженців з Афганістану подбала про додаткове укріплення кордону в районі річки Еврос.

Майже всі грецькі телеканали показали кадри, на яких видно, як у ніч на 13 вересня турецькі провідники намагаються переправити до Греції більш як 60 нелегальних мігрантів. Їх побачили за допомогою тепловізорів і відеокамер, що встановлені в цьому прикордонному районі. А потім налякали акустичними гарматами, які грецькі конструктори розробляли для розгону незаконних демонстрацій.

Грецькі ЗМІ підкреслюють, що стримування міграційних потоків обходиться для країни і Європейського Союзу дуже й дуже дорого. За останні п'ять років ЄС інвестував понад три мільярди євро в розроблення нових технологій і виготовлення різного обладнання для охорони зовнішніх кордонів. Це - тепловізори, відеокамери, дрони, загороджувальні сітки тощо. І от ще й акустична гармата, ефективність якої було продемонстровано в районі прикордонної річки Еврос.