Зліва направо: начальник ГУ ДСНС у Рівненській області Сергій Крук та Люблінський комендант воєводський Державної пожежної служби Республіка Польща генерал Гжегож Аліновські підписують угоду про наміри співпраці.

Про це йшлося на зустрічі рівненських рятувальників з делегацією польських вогнеборців на чолі з Люблінським комендантом воєводським Державної пожежної служби Республіки Польща генералом Гжегожем Аліновські.

Під час зустрічі сторони обговорили пріоритетні напрями співпраці рятувальних служб Рівненської області та Люблінського воєводства, у тому числі у напрямі освіти. Зокрема, йшлося про можливість впровадження на теренах області досвіду Люблінського воєводства щодо створення класів пожежної безпеки.

«У нас багаторічний успішний досвід спілкування з Люблінським воєводством у безпекових питаннях. Для нас надзвичайно важливий польський досвід виховання в молоді культури безпеки, методики навчання основ пожежної безпеки дітей. Для нас цікаво розвивати навчальні класи, інтерактивні дитячі кімнати для вивчення пожежної безпеки», — зазначив начальник ГУ ДСНС у Рівненській області Сергій Крук.

За результатами зустрічі сторони підписали угоду про наміри співпраці.

Приїзд польської делегації збігся з відзначенням рятувальниками професійного свята, відтак гостей запросили на урочистості, які влаштували на території новозбудованого пожежного депо у Рівному. Рятувальників привітала обласна влада. За сумлінну працю, значний особистий внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру рятувальники області отримали почесні грамоти та відзнаки.