Майже 15,9 відсотка території України — а це понад 10 мільйонів гектарів — укрито лісами. Вони сформовані більш як трьома десятками деревних порід, серед яких переважають сосна, дуб, бук, ялина, береза, вільха, ясен, граб, ялиця...
Найбільша лісистість — в Українських Карпатах (42 відсотки). Загальний запас деревостанів на початок 2012 року становив 1 мільярд 512 мільйонів кубометрів.

Закарпатський ліс — коштовний скарб держави. Ліси займають 51,2 відсотка території області. Це найвищий показник в Україні! Площа лісів регіону — 687,9 тисячі гектарів. З них 588,9 тисячі гектарів (або 87,1 відсотка) належить підприємствам обллісмисливгоспу. Решта — в постійному користуванні Мінекології, Міносвіти, Міноборони і — землі запасу.

Загальний запас деревини в області — понад 270 мільйонів кубометрів. І якщо на гектарі в Україні пересічно зростає 186 кубометрів, то на Закарпатті — 350!

А угіддя Мукачівського лісгоспу розкинулися на 32385 гектарах. І відображають рельєф усього Закарпаття, бо зростають у трьох природних зонах: на низовині, в передгірній смузі і високо в горах. Основні породи — цінні: бук, дуб, ясен, явір... Усе це багатство пильнують 120 спеціалістів лісової охорони.

Фото з доступних джерел.