Відомо, що в групі туристів із Коломийського району серед дванадцяти осіб було двоє дітей, а також один іноземець.

Неповнолітні не постраждали, бо на час вибуху спали в наметах. Трагедія сталася після розпалювання багаття, коли вже встигли приготувати їжу та сіли відпочити. Кілька чоловіків тим часом пішли в пошуках хмизу для підтримки вогню. Один із них — психолог із Коломиї Орест Малиш.

«Розклали вогонь на місці, де раніше палили багаття, до нас. Зварили їсти і грілись біля вогню. Дітей вклали спати. Десь за півтори години вирішив дров назбирати і пішов за іншими чоловіками. В цей момент стався вибух на місці вогнища. Що саме вибухнуло, ми не знаємо», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці Орест Малиш.

Двоє чоловіків загибли, чотири жінки та один хлопець дістали опіки та рани різного ступеню тяжкості. Дружина Малиша — в найважчому стані. Для порятунку руки їй зробили складну операцію.

«Щоб допомогти, активізували 10 одиниць техніки, зокрема болотохід «Богун», 27 гірських рятувальників із навколишніх оперативно-рятувальних груп Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області та рятувальників із підрозділу ДСНС в Закарпатській — «Лазещина», — повідомив начальник Головного управління ДСНС в області Володимир Чернецький. — Із Ворохти розпочався підйом до полонини високопрохідною машиною ГАЗ-66. Проїзд був неможливий, то залучили місцевого жителя з квадроциклом, який доправив медиків на полонину».

Усі постраждалі доставлені до Яремчанської лікарні, а звідти — до обласної. Із місця трагедії правоохоронці вилучили рештки заіржавілого снаряда. Йшлося про залучення авіації, однак у нічних умовах це виявилося неможливим.

«Надзвичайна подія сталася на місці проходження лінії фронту — так званого Брусилівського прориву під час Першої світової війни та Арпада — під час Другої світової», — зазначив Володимир Чернецький.

Івано-Франківська область.