За інформацією організаторів, фест зібрав майже тисячу дітей із Долинської Кіровоградської області, Києва, Кропивницького, Полтави, Харкова, Хмельницького та Ужгорода. Його урочисте відкриття відбулося в академічному українському музично-драматичному театрі імені Марка Кропивницького.

Як повідомив ініціатор дійства — керівник народного художнього колективу «Світанок» Максим Печененко, в рамках творчого форуму також відбудеться концерт Національного заслуженого академічного ансамблю танцю імені Павла Вірського. Його солісти проведуть для юних танцюристів майстер-класи та показові виступи.

Міський голова Андрій Райкович, який підтримав ідею проведення фестивалю, вітаючи творчі колективи, зокрема наголосив: «Це дуже знаково, що наше місто гордо тримає статус танцювальної столиці України, центру хореографії». Підтримку та вітання фестиваль отримав і від патріарха української хореографії Мирослава Вантуха та колишнього керівника ансамблю народного танцю України «Ятрань», народного артиста України, заслуженого діяча мистецтв Анатолія Кривохижі.

За словами начальника управління культури міської ради Анни Назарець, фестиваль відбувається в рамках святкування Дня міста за кошти з міського бюджету. Свої виступи учасники фестивалю продовжать на Хуторі Надія. У подальшому ж фестиваль планують проводити не рідше одного разу на два роки.

Фото з офіційного сайту міськради.