Про це повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов під час виступу на Міжнародному інвестиційному форумі «Вінниччина — бізнес у центрі України».

— Ми отримали підтвердження на 135 мільйонів гривень щодо початку реалізації проекту реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту, — зазначив Сергій Моргунов. — І вже наступного тижня всі виробничі потужності будуть на об’єкті, щоб розпочати роботи.

За словами міського голови, аеропорт «Вінниця» є у списку цільової державної програми розвитку аеропортів країни на період до 2023 року. Паралельно з реконструкцією аеродрому міська влада взяла зобов’язання профінансувати ремонт будівлі аеровокзалу. Для виконання цих робіт отримали кредит у державному банку.

— Плануємо створити всі умови для того, щоб наш аеропорт приймав одночасно два рейси, — каже Сергій Моргунов. — Це стратегічний об’єкт не тільки для нашої області, вінницький аеропорт — єдиний у центральному регіоні держави.

Нагадаємо, разом з цивільними аеродром використовує Міноборони, зокрема бригада транспортної авіації, що дислокується у Вінниці. За інформацією міського голови, аеродром є власністю військового відомства.

Загалом на відновлення і розширення злітно-посадкової смуги, а також аеродромних об’єктів державою передбачено кошти у сумі 604,2 мільйона гривень. З них 135 мільйонів планують освоїти нинішнього року.