Голова Асоціації гмін басейну річки Віслока Анджей Чернецькі та заступник голови сеймику Підкарпатського воєводства Войцех Заянц зустрілися з керівництвом Чернігівської області, щоб обговорити можливості міжрегіонального співробітництва та пріоритетні напрями економічного і культурно-гуманітарного розвитку.

«Польща є для нас зразком у використанні передових соціальних технологій та успішного налагодження взаємодії між суспільством, бізнесом і владою. Досвід польських гмін у реалізації спільних ініціатив на користь добробуту громадян та розвитку їх територій буде корисним для наших громад», — наголосила заступниця голови Чернігівської облдержадміністрації Жанна Шерстюк.

Що стосується спільних напрацювань між Чернігівщиною та Польщею, то за сприяння польської сторони створено Агенцію регіонального розвитку Чернігівської області, а саме — проект «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів», який реалізовувався у рамках програми «Польська допомога розвитку».

Також укладено угоди про співпрацю та встановлення споріднених зв’язків між гміною Пілзно та Сосницькою громадою, гміною Жиракув та Менською громадою, гміною Бжостек із Плисківською та Батуринською громадами.

«У Добрянській, Ріпкинській, Сосницькій, Батуринській, Новгород-Сіверській, Менській, Седнівській та Ніжинській громадах польські гості ознайомляться із роботою місцевих рад із розвитку територій, інфраструктурою та поділяться досвідом роботи у діяльності органів місцевого самоврядування», — повідомила прес-служба обладміністрації.