«Природа щедро обдарувала наше Прикарпаття. У час кліматичних змін перед лісівниками області стоїть важливе завдання — зберегти, примножити й раціонально використати смарагдовий скарб, — акцентував увагу у привітанні з нагоди Дня працівника лісу керівник обласного управління УЛМГ Олег Ярошик.

До управління лісового та мисливського господарства області входить 16 держлісгоспів та Галицький НПП, а це 70% усіх лісових насаджень. Решта — ліси військових відомств, площі комунальних райлісгоспів та національних парків, приватні території.

В обласному управлінні статистики підготували інформаційний бюлетень. За допомогою візуалізації можна дізнатися про освоєні торік інвестиції — а це 26,8 млн грн.

Садіння і висівання лісу за останні п’ять років зменшилося із 1 772 га до 897. Площа рубок торік становила 18,6 тис. га.

За обсягом заготівлі круглого лісу Івано-Франківщина посідає 9-те місце у країні. Вартість реалізованого кругляку в межах країни торік становила 675 млн грн. Експорт деревини та виробів із деревини за той само період — 103,4 млн доларів США.

Івано-Франківська область.