Жителів та гостей свята привітали голова Медведівської територіальної громади Андрій Іванченко та староста Мельників Олександр Мироненко. Долучився до привітань і «свій» народний депутат України Олег Арсенюк, за сприяння якого відбувся чудовий виступ Черкаської капели бандуристів.

На початку урочистостей учасники АТО та сільська молодь поклали живі квіти до монументів «Героям Холодного Яру», жертвам Голодомору, загиблим односельцям у роки Другої світової війни. Червоні кетяги калини лягли до пам’ятного знака воїнам 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», які віддали свої життя за територіальну цілісність та суверенітет держави в московсько-українській війні.

Учасники свята зворушено привітали батьків новонароджених малят, вшанували довгожителів, дружно аплодували наймолодшим сільським артистам, подякували тим односельцям, котрі дбають про добробут та благоустрій мальовничих Мельників.

Черкаський корпункт «Голосу України» також приєднався до привітань. За традицією, місцевим листоношам Тетяні Гах та Ніні Басовій, кожному передплатнику парламентського видання, а їх у селі понад тридцятеро, було вручено заохочувальні призи та подарунки.

Завершилося свято спільним частуванням. Духмяні короваї скуштували всі учасники Дня села. Місцеві майстри приготування старовинних страв Іван Швед, Анатолій Зінченко та їхні помічники потішили земляків запашною мельничанською юшкою, гайдамацьким кулішем, смаженою рибою, іншою смакотою.

Упродовж усього святкового дня не припинявся рясний дощ. Та селян ця негода не засмучувала. Навпаки — тихим, осіннім дощам у селах раді. Бо будуть дощі — будуть й майбутні урожаї, буде добробут у кожній оселі.

Фото автора.