За результатами розгляду РНБО ухвалила рішення рекомендувати уряду при підготовці проекту держбюджету-2022 збільшити фінансування сектору безпеки та оборони із цьогорічних 5,93 відсотка ВВП до 5,95 відсотка у наступному році, або на 319,4 мільярда гривень. Додаткові кошти планується спрямувати на підвищення грошового забезпечення військових та поліції, надання житла, забезпечення новітнім озброєнням та реалізацію низки інших програм.

Крім того, було розглянуто питання про запровадження санкцій щодо осіб, залучених до підготовки та проведення незаконних виборів до Державної думи Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу. 

За словами Секретаря РНБО, під час засідання вже було опрацьовано перший список таких осіб та запроваджено санкції щодо 53 членів територіальних виборчих комісій та 33 кандидатів в депутати Держдуми РФ. «Санкції будуть введені і щодо міжнародних спостерігачів, які братимуть участь у цьому фарсі», — додав він.

О. Данілов повідомив, що під час засідання було заслухано інформацію про виконання протокольного рішення засідання РНБО від 16 липня 2021 року щодо запровадження системи моніторингу діяльності осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів). «Фахівці апарату РНБО розробили та в серпні 2021 року ввели в експлуатацію сучасну інформаційно-аналітичну систему «СОТА» Головного ситуаційного центру країни», — сказав він, підкресливши, що ця унікальна та найвищого рівня система має три контури обробки інформації: загальнодоступний, для службового користування та таємний, і вона повністю готова до роботи. Отже, сказав він, апарат РНБО готовий після ухвалення парламентом поданого Президентом законопроекту про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті, вести реєстр та впроваджувати систему моніторингу діяльності олігархів.