Назву нового тролейбуса — «VinLine» — обирали вінничани шляхом голосування у 2019-му, коли в обласному центрі презентували перший тролейбус власного виробництва. Як повідомили у транспортній компанії, це вже п’ятий тролейбус, виготовлений у цехах підприємства нинішнього року. Загалом вулицями міста курсують 11 тролейбусів з маркою «VinLine».

— У наших машинах усе нове, від дрібних запчастин до кузова, — розповідає керівник «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко. — Крім того, додали електроніки. У них плавний рух. У салоні не відчувається шуму компресора. Вони обладнані акумуляторами і мають можливість для автономного ходу. Їх використовуємо на подовжених маршрутах, де закінчується контактна мережа.

Завдяки таким машинам у Вінниці поліпшують транспортне обслуговування пасажирів, які проживають у віддалених мікрорайонах. За словами Михайла Луценка, створити тролейбус з автономним ходом дешевше, ніж прокласти нову лінію, збудувати електропідстанцію, встановити необхідне обладнання.

До речі, на підприємстві створюють також трамваї з вінницькою маркою. Десять таких вагонів уже працюють на маршрутах міста.

Фото із сайту Вінницької міськради.