Івано-Франківcькому національному технічному університету нафти і газу, єдиному закладу вищої освіти країни енергетичного спрямування з поглибленим вивченням особливостей роботи в нафтогазовій галузі, виповнилося 54 роки, а також 20 років — від присвоєння статусу національного.

В університеті зазначають, що це ще не всі річниці. Цьогоріч святкуємо поважні ювілеї нафтогазової галузі країни: чверть тисячоліття тому село Слобода-Рунгурська Коломийського району стало колискою нафтовидобування, 100 років тому з Дашавського промислу стартувало освоєння газового ресурсу континенту.

День університету розпочався із молитовного благословення та прес-брифінгу. Врочисте засідання Вченої ради університету відкрив ректор ІФНТУНГу академік НАНУ Євстахій Крижанівський, котрий розповів про вагомі здобутки закладу. Власним досвідом поділилися ветерани нафтогазової галузі, почесні професори вишу Іван Петраш та Іван Діяк.

Високі здобутки університету відзначили очільники ОДА та обласної ради Світлана Онищук та Олександр Сич, міський голова Руслан Марцінків. Зі святом колег привітали ректори інших вищих навчальних закладів Івано-Франківська, партнери, а також представники галузевих структур: директор зі стратегічних проектів дивізіону «Розвідка та видобування» АТ «Укргазвидобування» Максим Вітик та директор з розвідки і перспективного розвитку ДТЕК «Нафтогаз» Іван Гафич, ректор НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» академік НАНУ Михайло Згуровський.

Того дня також відбулися заходи з нагоди святкування 5-ї річниці створення Наукового містечка ІФНТНГу «Нова Енергія». Проект енергетичної безпеки USAID презентував керівник Дін Вайт.

Особливим став цей день і для першокурсників курсу програми «Інженерія відновлюваної енергетики». Їх урочисто посвятили в студенти.

Івано-Франківська область.