Все це через незадовільну роботу цієї колись серйозної і відповідальної служби. Найбільше проблем — із нарахованими сумами в платіжках за спожиті енергоносії. Переважно вони значно, а подекуди і в рази більші, ніж ті, що мали б заплатити абоненти. З цією проблемою довелося зіткнутися і автору цих рядків, коли за невідомо якими підрахунками доводилося сплачувати за куб спожитого газу по 15—16 гривень замість задекларованих восьми.

Нарешті урвався терпець і в керівництва Луцької міської ради, до якого щоденно телефонували обраховані клієнти «Волиньгазу». Саме через це під час 18-ї позачергової сесії міський голова Ігор Поліщук доручив департаменту економічної політики зустрітися з представниками АТ «Волиньгаз» щодо розв’язання проблеми з некоректними нарахуваннями населенню за використаний газ. За його словами, до міської влади постійно надходять скарги від мешканців громади на роботу цього підприємства. Громадяни нарікають, що подають дані про кількість використаного блакитного палива, але в платіжках їм приходить інша, значно більша, сума. Вони змушені йти до центрів обслуговування абонентів, простоювати у чергах.

«Нещодавно на оперативній нараді ми вже порушували питання щодо роботи «Волиньгазу». Тоді у них не працювала система, і люди не могли передати дані. Це питання вдалося вирішити. Але тепер інша проблема. Люди подали кількість використаних метрів кубічних газу, а при нарахуванні спеціалісти підприємства ці цифри не враховують та виставляють більші суми», — зауважив Ігор Поліщук.

Підтримав його у цьому питанні й депутат Роман Бондарук, запропонувавши обговорити з «Волиньгазом» й утримання внутрішньобудинкових мереж газопостачання. «Це важливо з питань безпеки, адже мережі старіють, і їх треба підтримувати у належному технічному стані», — наголосив депутат.

Слід зауважити, що і споживачі газу теж не всі вчасно розраховуються за отримане паливо. В області борги за використаний газ обраховуються десятками мільйонів гривень. Але частину вини за це повинні взяти на себе і компанії, які реалізовують газ. Бо така система нарахування платежів, яка існує нині, не стимулює абонентів вчасно і в повному обсязі розраховуватися за блакитне паливо. Оскільки порушується головний принцип партнерства: довіри сторін.

Луцьк.

Фото з відкритих джерел.