Ось що пишуть люди:

«У вкрай плачевному стані автодорога Вежиця — Рокитне — Борове, яка перебуває на балансі Служби автомобільних доріг Рівненської області. Особливо небезпечні та аварійні її ділянки від села Глинне до селища Рокитного. Дуже проблемні ділянки на відрізку Глинне — Хміль, Хміль — Блажове, Блажове — Залав’я, Залав’я — Рокитнівський спецкар’єр.

Неодноразово доводиться спостерігати невтішну картину, коли автомобіль потрапляє у небезпечну пастку — і в кращому разі відбувається заміна колеса. Про гірші випадки краще не згадувати. Дорога потребує якісного ремонту! Останній раз ямковий ремонт проводився у 2017 році за рахунок коштів, які надали небайдужі мешканці Рокитнівського району — підприємці, водії, жителі всіх навколишніх сіл тощо. З того часу ями утворилися вже на нових місцях. Практично кожні 300—500 метрів у напрямку Рокитного дуже небезпечні аварійні ділянки (на знімку).

Також вдалося дізнатися, що цю ділянку дороги обслуговує ТОВ «Спец Комплект Постач», зареєстроване аж у Київській області. Ніхто не відчув діяльність цієї фірми на вказаній автотрасі за ці роки.

Це дорога, якою користуються жителі трьох громад — Старосільської, Березівської та Рокитнівської. Хотілося б почути від Служби автомобільних доріг про долю згаданої дороги. Чи дійде «Велике будівництво» і до наших поліських сіл?».

Коментар

Служби автомобільних доріг:

Ми, звичайно ж, ознайомили із змістом листа Службу автомобільних доріг у Рівненській області. Ось що авторам листа відповів фахівець зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ цієї Служби Дмитро Леонтіюк:

«Роботи з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення — процес безперервний і тривалий. Водночас відповідно до вимог чинного законодавства матеріальні, технічні та людські ресурси підрядників розподіляються у відповідності до інтенсивності руху. Тобто, першочергово техніка і люди працюють на ділянках доріг, якими користується більша кількість людей.

Водночас команда державного агентства автомобільних доріг України намагається відійти від практики ямкових ремонтів та переходить до капітального відновлення покриття на дорогах, уражених ямковістю.

Нині готується технічне завдання та проект ремонту на окремих ділянках автодороги Т-18-29, який передбачає зокрема і повну заміну асфальтобетонного покриття та підсилення конструктивних шарів дорожнього одягу».

Від редакції

На жаль, відповідь шляховиків розпливчаста. Жодного слова про конкретні дати. Тож ми попросили фахівця САД у Рівненській області уточнити дати проведення робіт на згаданій авторами листа дорозі. Як повідомив Дмитро Леонтіюк, на згадану у листі дорогу виїжджала комісія з працівників САД та підрядника для того, щоб визначити обсяги першочергових ремонтних робіт, які будуть включені в наряд-завдання на жовтень цього року.
Ну що ж, поживемо — побачимо, чи прислухаються шляховики до голосу авторів листа.

Підготувала Олександра ЮРКОВА.

Фото стану дороги надано авторами листа.